Takaisin

Grönlanti

Oma retki sinun ryhmän toiveiden mukaan

Grönlanti – yksi maailman viimeisistä erämaista. Muutaman kesäkuukauden aikana ovat Itä-Grönlannin vuonot jäättömiä ja lumettomia. Silloin on hyvä aika liikkua veneellä, mikä on kätevä tapa päästä vaellusalueille. Itä-Grönlanti (Kulusuk) on yllättävän helppo saavuttaa Suomesta lentäen Islannin kautta. 

Itä-Grönlanti antaa meille mahdollisuuden kokea uudelleen vuoriston kadonneen ajan ennen kuin kylät ja tiet valtasivat alppilaaksot Keski-Euroopassa. Vaellamme satumaisissa maisemissa, joiden keskellä on kauniita vuoria ja vuonoja, joissa kelluu jäävuoria. 

Kesällä (heinä-elokuu) ilmasto on lempeää. Golfvirta ja suhteellisen eteläinen sijainti tekevät ilmastosta miellyttävän. Päivälämpötilat ovat noin 15-20C. 

Maasto on paljakka-tyypistä helppoa tunturimaastoa. Luonto on täynnä arktista kasvistoa, jonka haavoittuvuuden otamme huomioon reittivalinnoissa ja leirintäpaikoissa. Olemmehan vain vieraita tässä ainutlaatuisessa paikassa. 

Olen liikkunut alueella 15 vuoden ajan meloen ja vaeltaen. Yhdessä voimme luoda reitin, joka sopii teidän toiveisiin ja tavoitteisiin. On sitten kysymyksessä pidempi retki, missä kannamme kaikki varusteet mukana itse tai perusleiri, josta voimme tehdä päiväretkiä kevyellä repulla. Tai jos haluat kiertää eri alueita, voimme veneellä siirtyä eri paikkojen välillä. Melkein kaikki on mahdollista...

Paikka. Grönlanti. Kalaallit Nunaat. Itä rannikko.
Päivämäärä. 2024
Matkan kesto. Mikä sopii sinun ryhmälle.
Vaativuusaste. Kevyt  - Vaativa.
Osallistujien lukumäärä. 4-8 henkilöä.
Hinta. ?
Vakuutus. Osallistujien on huolehdittava itse vakuutuksestaan. Matkavakuutusta suositellaan.
Hintaan kuuluvat. Opastus. Ruoat, kuljetukset ym . Sopimuksen mukaan.
Hintaan ei kuulu: Matkat Grönlantiin (Kulusukin lentokentä), vakuutus.