Takaisin

Helgeland. 2. - 8.8.2024.

Pohjois-Norja on varsinainen ”must” meille merimelojille. Siellä tuntee itsensä pieneksi ja nöyräksi, kun on vuorenseinämien ympäröimänä ja näkee ja kuulee vesiputousten jylisevän suoraan mereen.

Reitti vie meidät Nordfjordin jylhiin maisemiin, jossa Norjan toiseksi suurin jäätikkö Svartisen riippuu vuorenseinämän yllä. Sieltä lähdemme melomaan Helgelandskustenin edustalla olevaan labyrinttimaiseen saaristoon.

Reitti kulkee pienten ja suurten saarien välistä. Saarille ominaisia ovat hiekkarannat ja välimerenvihreä vesi. Osa saarista on vielä asuttuja, joten saamme samalla pienen katsauksen tämän karun alueen elämään ja kulttuurihistoriaan.

Osan matkaa liikumme sikäli luonnon armoilla, että meillä ei ole ajoittain suojaa tuulelta. Tämän vuoksi on tärkeää, että sinulla on aiempaa melontakokemusta. Yövymme teltoissa.

Molnin retkille pohjoismaissa pääsee helposti junalla tai bussilla

Matkusta lähimmälle juna / bussi semalle, josta me noudamme sinut. Tälle retkelle pääset kätevästi junalla Oslosta - Mo I Ranan jossa olemme sinua vastassa.

Paikka. Pohjois-Norja. Helgelandin rannikko.
Päivämäärä.  2.-8.8.2024.
Matkan kesto. 7 päivää. 5 melontapäivää.
Vaativuusaste. Keskitaso
Osallistujien lukumäärä. 4 - 6 henkilöä.
Hinta. 970€ tai 870€ omalla kajakilla.
Vakuutus. Osallistujien on huolehdittava itse vakuutuksestaan.
Hintaan kuuluvat. Opastus, telta, majoitus sisätiloissa ennen retkeä ja retken jälkeen. Kuljetus Mo i Ranan kaupungista aloituspaikkaan ja takaisin. Sinun kajakin kuljetus suomesta tai vuokra kajakki.
Hintaan ei kuulu. Matkat Norjaan, ruoat, vakuutus.