Takaisin

Huippuvuoret. Kesä 2025.

Melontavaellus kulkee luonnonkaunista Spitsbergen -saarta halkovan Isfjorden -vuonon pohjoisrannikkoa pitkin. Melontavaellukselle voi osallistua myös aloitteleva meloja. Huippuvuorten kesä on valoisa, mutta ilmasto on kesälläkin viileä, ja yöt voivat käydä pakkasen puolella. Melonta kestää kymmenen vuorokautta, jonka aikana yövymme kahden hengen teltoissa.

Isfjorden on Norjaan kuuluvien Huippuvuorten toiseksi pisin vuono. Se alkaa Spitsbergen - saaren länsirannikolta, ja sen haarat ulottuvat pitkälle saaren koillisosiin. Vuonon pohjoisrannikko, jolla melomme, on osa ”Nordre Isfjorden” -kansallispuistoa, josta löytyy koskematonta rannikkoa.

Vaelluksemme alkaa Isfjorden -vuonon länsipäästä Daudmannsodden -niemen kärjestä. Retkikunta, kajakit ja retkivarusteet, siirtyvät Longyearbyenin asutuskeskuksesta lähtöpaikkaamme venekuljetuksella. Lähdemme melomaan vuonon pohjoisrannikkoa mukaillen suunnaten koilliseen. Melomme vuorten, ja niiden ympäröimien tasankojen, lintujen pesintäjyrkänteiden, sekä arktisen kasvillisuusvyöhykkeen maisemissa. Ohitamme kaksi suurta vuonoon laskeutuvaa jäätikköä (Wahlenbergbree ja Sveabree -jäätiköt). Melontavaelluksemme päättyy Kapp Thordsen -niemen lähettyville.

Arktiksen kesä kylpee auringossa yölläkin, merilintujen pesintäkauden myötä monimuotoisuus huipentuu. Meloen saatamme onnistua liikkumaan liikaa huomiota herättämättä  - tarvitaan ripaus onnea, ja pääsemme näkemään paitsi merilintujen -, myös meri- ja maanisäkkäiden lajityypillisiä puuhia.


Vastuuoppaanamme toimii Huippuvuorilla yhdeksän vuotta asunut Calle Schönning, Arctic Nature Guide (UNIS, Svalbard). Hän on opastanut lukuisia melonta-, hiihto-, ja vaellusretkiä ympäri Arktista.

Paikka. Huippuvuoret.
Päivämäärä. Kesä 2025. Päivämäärä selviää syksyllä 2024. Viimeinen ilmoitautumispäivä 31.3.2025.
Matkan kesto. 13 päivää. 10 melontapäivää.
Vaativuusaste. Keskitaso
Osallistujien lukumäärä. 4 - 8 henkilöä. Jos yli 6 osallistujaa niin kaksi opasta.
Opas. Paikallinen opas. Calle Schönning, Arctic Nature Guide (UNIS, Svalbard)
Hinta. 3700€.
Vakuutus. Osallistujien on huolehdittava itse matkavakuutuksestaan.
Hintaan kuuluvat. Opastus, ruoat retken aikana, kajakki, mela, aukkopeite ja pelastusliivi, kuivapuku, teltta, venekuljetukset Huippuvuorilla, tarvittavat luvat ja turvallisuus varusteet (ase ym).
Hintaan ei kuulu: Matkat Huippuvuorille, Majoitus ennen matkaa ja sen jälkeen Longyearbyssä, vakuutus.