Takaisin

Ahvenanmaa. Brändö. 2025

Brändön kunta muodostuu yli tuhannesta saaresta, joiden muodostama maisema on hyvin monipuolinen; reheviä saariryhmiä siellä missä asutusta on enemmän, karuja luotoja ja kallionkielekkeitä kauempana ulkosaaristossa. Saarilla asuville paikallisille, joita kunnassa on noin viisisataa, merenkulku ja luonnon armoilla eläminen ovat olleet arkea vuosisatojen ajan.

Brändö on hyvällä tavalla piilossa ja kuitenkin helposti saavutettavissa. Melonta on hieno tapa tutustua alueeseen luontoa kunnioittaen. Melominen mahdollistaa matkaamisen ketään häiritsemättä, äänettä ja jälkiä jättämättä. Aito saaristolaisuus, luonnon rauhoittava tunnelma ja lumoavat maisemat tarjoavat mahdollisuuden irtiottoon luonnon tunnelmasta nauttien.

Matkan sisällöstä:
Matkan hinta sisältää opastuksen, majotuksen ja kajakin (+kelluntaliivit & melan) vuokran sekä kuljetukset Helsingistä Brändöhön ja takaisin.
Ruokailut eivät sisälly hintaan. Mökissä on hyvä moderni keittiö.

Matkan aikana tehtävät retket:
Teemme kaksi kokopäivän retkeä eri puolille Brändön saaristoa meloen noin 15-20 km päivässä. Perjantaina teemme saaavuttuamme lyhyemmän noin 3-4 tunnin retken.
Valitsemme päiväretken kohteen ja reitin aina suotuisimpien tuuliolosuhteiden mukaan.

Retket on suunniteltu aloitteleville melojille, jotka ovat kiinnostuneita tutustumaan ainutlaatuiseen Ahvenanmaan saaristoon turvallisesti oppaan kanssa.

Paikka. Ahvenanmaa. Brändön kunta.
Päivämäärä. 2025
Matkan kesto. Perjantai kello 08 lähtö Helsinki. Paluu Sunnuntai kello 23. Kaksi ja puoli melontapäivää.
Vaativuusaste. Kevyt
Osallistujien lukumäärä. 4-6 henkilöä.
Opas. Roope Roine
Hinta. 430€
Vakuutus. Osallistujien on huolehdittava itse vakuutuksestaan.
Hintaan kuuluvat. Opastus, majoitus yhden hengen huoneissa, kajaki, mela, aukkopeite ja pelastusliivi, matkat Helsingistä ja takaisin.
Hintaan ei kuulu: Ruoka, vakuutus.