Takaisin

Vätsäri. 9.-15.9.2024.

Vätsärin erämaa-alue.
"Vätsärin erämaan hiljaisuus ja luonnontilaisuus mykistää. Siellä jos missään voi kokea todellisen erämaan. Vätsäriin kuuluvat Inarijärven itäosat karuine rantoineen ja lukemattomine saarineen sekä Norjan ja Venäjän rajojen väliin jäävä vesistöjen rikkoma laaja metsäalue." Luontoon.fi

Melomme pienten järvienlabyrintissä, silloin tällöin kannamme kanootit ja varusteet niiden välillä. Vätsärin erämaa-alue on ainutlaatuinen retki, yksi Pohjoismaiden arktisen alueen suurista klassikoista.

Molnilta saat retkelle laadukkaat teltat, ryhmävarusteet, kuivapussit ja kanootin. Tarvitset vain henkilökohtaiset melontavarusteesi, makuupussin ja makuualustan.

Tälle matkalle pääsee kätevästi junalla Helsingistä Rovaniemelle ja sieltä bussilla Ivaloon, jossa tapaamme sinut.

Ohjelma:
Päivä 1. Saapuminen Ivaloon, jossa olemme sinua vastassa Kuljetus hotelliin Inarissa. Vierailemme Siidassa, saamelais historian ja kulttuurin museo.
Siida on keskeinen kohtaamispaikka Inarissa, saamelaisalueen sydämessä Suomessa. Museo tarjoaa ainutlaatuisen ikkunan saamelaiskulttuuriin ja Pohjois-Lapin monipuoliseen luontoon. Illalla illallinen ja pakkaaminen retkelle.
Päivä 2. Siirto Sevettijärvelle (2,5 h), kanoottien lastaus ja matkan aloitus.
Päivä 3. Vätsärin erämaa-alue.
Päivä 4. Vätsärin erämaa.
Päivä 5. Vätsärin erämaa.
Päivä 6. Vätsärin erämaa. Matka päättyy ja paluu Ivaloon. Yöpyminen hotellissa.
Päivä 7. Matka kotiin.

Päivämäärä. 9.-15.9.2024.
Kesto. 7 päivää. 5 päivää melontaa.
Osallistujat. Min 4 - Max 7.
Hinta: 1300€
Vaikeustaso: kohtalainen
Majoitus. Teltta ja kaksi yötä hotellissa.
Kuljetus. Osallistujat saapuvat itse Ivaloon, josta on hyvät lento- ja juna-/bussiyhteydet Helsinkiin. Tapaamme osallistujat Ivalossa.
Opas. Roope Roine ja toinen opas.
Vakuutus. Osallistujat vastaavat itse vakuutuksistaan. Matkavakuutus on suositeltavaa.
Hintaan sisältyy. Kaksi opasta. Laadukas kanootti skaikki ruoka matkan aikana. Teltta. Kuljetukset Lapissa. Hotelliyöt. Käynti saamelaismuseossa.
Ei sisällä: Matka Ivaloon, Vakuutus.