Takaisin

Kaitumjoki. Sápmi. Pohjois-Ruotsi. 12. - 19.8.2024.

Kanootteinemme ja varusteineen jäämme helikopterista pois Kaitumjauren järvellä. Tämän jälkeen lähdemme kuuden päivän, 100 km:n erämaamelomatkalle Kaitumjärviä pitkin  ja alas Kaitumjokea.

Ensimmäiset päivämme kuluu meloen kolmen eri toisiinsa yhteydessä olevan järven poikki Ruotsin Lapin korkeimpien vuorten upeissa maisemissa. Tämä osa matkaamme sisältää päiväretken yhdelle ympäröivistä korkeista huipuista. Tämä on erämaamatka alueiden läpi, joilla hirvet, karhut, ilvekset, sudet ja ahmat elävät. Kaitum-joki on yksi Euroopan viimeisistä luonnonvaraisista joista ja tarjoaa Ruotsin Lapin parhaita kalastusmahdollisuuksia.

Suuntaamme alas Kaitum-jokea pitkin 60 km. Tämä sisältää koskia luokista I-V, ja meidän on siirrettävä kanooteja haastavampien koskien ohi. Päätämme matkamme Kaitumiin ja palaamme junalla Kiirunaan. Tukholmasta on hyvät lento- ja junayhteydet Kiirunaan.

Molnilta saat laadukkaat teltat, kaikken ruoan, ryhmävarusteet, vesitiivitpussit sekä laadukkaan kanootin. Tarvitset vain henkilökohtaiset melontavarusteesi, makuupussin ja makuualustan.

Molnin matkat Pohjoismaissa ovat helposti saavutettavissa junalla tai bussilla. Matkusta lähimmälle juna- tai linja-autoasemalle, josta noudamme sinut. Tälle matkalle pääsee kätevästi junalla Tukholmasta Gällivareen tai Kiirunaan, missä tapaamme sinut.

Ohjelma
Päivä 1. Tapaamme sinut Kiirunassa ja yövymme hotellissa. Tarvikkeiden pakkausta ja illallinen yhdessä.
Päivä 2. Ajamme helikopteritukikohtaan ja lennämme Kaitumjaure-järvelle. Aloitamme melontaretken.
Päivä 3. Leiri ja päiväretki tunturille.
Päivä 4. Melontaa. Kaitumjoki.
Päivä 5. Melontaa. Kaitumjoki.
Päivä 6. Melontaa. Kaitumjoki.
Päivä 7. Melonta. Kaitumjoki. Matka päättyy Kaitumissa. Juna takaisin Kiirunaan. Yöpyminen hotellissa.
Päivä 8. Matka kotiin.


Päivämäärä. 12. - 19.8.2024.
Hinta: 2300€
Kesto. 8 päivää. 6 päivää melontaa.
Hinta: 2300€.
Vaativuusaste. Vaativa    Kokemusta II luokan koskista.
Osallistujat. Min 4 - Max 6.
Majoitus. Teltta ja kaksi yötä hotellissa
Kuljetus. Osallistujat saapuvat itse Kiirunaan, josta on hyvät lento- ja junayhteydet Tukholmaan. Tapaamme osallistujat Kiirunassa.
Vakuutus. Osallistujat vastaavat itse vakuutuksistaan. Matkavakuutus on suositeltavaa.
Sisältyy matkan hintaan. Kaksi opasta (BCU 4* tai 5* opas, laadukas kanootti, kaikki ruoka matkan aikana, teltta, kuljetukset, hotelliyöt, helikopterilento ja varusteiden kuljetus.
Ei sisälly matkan hintaan. Matka Kiirunaan, vakuutus.