Takaisin

La Gomera. 9. - 16.2.2024.

La Gomera vaellusviikko

Ikivihreitä lehtipuumetsiä, jättimäisiä kanervia, puuvartisia valvatteja, huimaavia rotkomaisemia, uinuvia kyliä, ympärillä aava Atlantti.

Tutustumme viikon aikana pieneen ja luonnonkauniiseen La Gomeraan, joka on välttynyt massaturismilta, ja jossa voi vielä hyvin aistia aidon ja persoonallisen saaritunnelman. Viikon aikana tulee tutuksi paitsi saaren upea luonto, myös paikallinen kulttuuri, joka on eksoottinen sekoitus Espanjaa, Latinalaista Amerikkaa, sekä Afrikan ja tropiikin tuulahduksia.

Tukikohtamme on matkan alussa pieni Chipuden kylä, jossa majoitumme perheen ylläpitämään yksinkertaiseen mutta siistiin hotelliin. Nautimme illalliseksi paikallista lähiruokaa hotellin ravintolassa. Vuorilla sijaitseva Chipude on oivallinen tukikohta vaelluksille, useimmille retkille voimmekin lähteä suoraan hotellin ovelta. Matkan loppupuolella siirrymme itärannikolla sijaitsevaan saaren pieneen ja sympaattiseen pääkaupunkiin, San Sebastián de La Gomeraan. Laavahiekkaranta, kaupat ja viihtyisät paikalliset ravintolat ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä hotellilta.

Vaellamme vaihtelevissa ilmasto -ja maastotyypeissä, välillä haastavilla ja kivikkoisillakin poluilla. Korkeusero vaelluksilla on 150-1100 metrin välillä. Jotta nautit tästä matkasta, tulee sinulla olla hyvä peruskunto ja varma askel.

Perjantai 9.2.
Lento Helsingistä Etelä-Teneriffalle (suositus Finnair 08:20-12:50). Kuljetus lentokentältä Los Cristianosin satamaan, josta jatketaan lautalla La Gomeralle. La Gomeralla kuljetus vuorilla sijaitsevaan Chipuden kylään (1050m). Majoittuminen Hotel Soniaan. Illallinen hotellilla.

Lauantai 10.2. Aamiainen hotellilla.
Ympyrävaellus Chipuden lähistöllä; näemme kylä -ja viljelysmaisemia, rotkonäkymiä, hyvällä onnella voimme tavata matkalla vuohipaimenen. Vaellus n. 9km, 3,5h, korkeusero n. 300m. Liikumme 800-1100 metrin korkeudella. Illallinen hotellilla.

Sunnuntai 11.2. Aamiainen hotellilla.
Ympyrävaellus hotellilta saaren korkeimmalle huipulle, Alto de Garajonaylle, jolta näkyvät hyvällä säällä naapurisaaret Teneriffa, La Palma ja El Hierro. Kuljemme polkuja ja metsäteitä pitkin ja saamme ensituntuman Garajonayn kansallispuiston kasvillisuuteen. Vaelluksen loppupuolella on mahdollisuus tehdä haastavampi nousu myyttiselle Fortalezan kalliolle, joka on Chipuden alueen maamerkki. Vaellus n. 14km, n. 6h, korkeusero n. 480m. Liikumme 1000-1487 metrin korkeudella. Illallinen hotellilla.

Maanantai 12.2. Aamiainen hotellilla.
Tänään vaellamme Chipudesta Valle Gran Reyhin, eli “Suuren Kuninkaan Laaksoon” upeaan rotkolaaksoon saaren länsipuolella. Vaelluksen päätteeksi voit virkistäytyä Atlantin aalloissa Valle Gran Reyn laavahiekkarannalla, ja sen rennoissa kuppiloissa. Korkeuseroa Valle Gran Reyhin on 1000 metriä. Polut ovat kuitenkin pääasiassa hyväkulkuisia. Reittivaihtoehtoja on useita 8-17 kilometrin välillä. Lopullinen reitti päätetään sään ja ryhmän kunnon mukaan. Voit vaihtoehtoisesti kävellä myös helpomman reitin Chipudesta Aruren kylään, ja jatkaa täältä paikallisbussilla tai taksilla alas Valle Gran Reyhin. Paluu Valle Gran Reysta Chipudeen paikallisbussilla illansuussa. Illallinen hotellilla.

Tiistai 13.2. Aamiainen hotellilla.
Pakkaamme matkalaukut oman bussin kyytiin, ja ajamme lyhyen matkan Alto del Contaderon risteykseen kansallispuiston alueelle. Päivän vaellus on klassinen reitti El Cedron laakeripuumetsään ja kylään, josta jatkamme edelleen alas Hermiguan kylään saaren pohjoispuolelle. Liikumme ikivihreässä tunnelmallisessa lehtipuumetsässä, ylitämme Cedron puron ja ihailemme saaren pohjoispuolen viljelysmaisemien vehreyttä. Hermiguasta kuljetus bussilla San Sebastián de La Gomeraan, jossa majoitumme viimeiset kolme yötä. Vaellus 10km, n.5h, korkeusero 1100m. Liikumme 250-1350 metrin korkeudessa.

Keskiviikko 14.2. Aamiainen hotellilla.
Tänään teemme kevyemmän vaelluksen hotellilta läheiselle La Guanchan rannalle ja takaisin. n. 8km, 4h uimataukoineen, korkeusero 130m. Iltapäivällä ja illalla jää aikaa tutustua viehättävään pieneen San Sebastiániin, jossa kaikki on kävelyetäisyyden päässä.

Torstai 15.2. Aamiainen hotellilla.
Viikon viiimeinen vaellus on hieno maisemavaellus vanhaa kulkureittiä seuraillen myyttisen Roque Agandon kalliolta San Sebastiániin. Aamulla kuljetus Roque Agandon juurelle. Alkumatkasta näemme vehreää kanerva -ja laakeripuumetsäkasvillisuutta, joka muuttuu vähitellen karuiksi hylätyiksi viljelypengerryksiksi ja laidunmaiksi. Näkymät merelle ja Teneriffan suuntaan ovat upeat. 14km, 5h30min, korkeusero 1100m.

Perjantai 16.2. Varhainen aamiainen hotellilla.
Kävelemme lyhyen matkan lauttasatamaan, josta matkustamme aamulautalla Teneriffan puolelle. Aamupäivällä jää aikaa käyskennellä Los Cristioanosin satamassa ennen jatkokuljetusta Teneriffan eteläiselle lentokentälle. (Lentosuositus Finnair 13:50-22:10).

Retken opas
Outi Böök on asunut Kanariansaarilla vuodesta 2004. Hän ihastui aikanaan saarten omaperäiseen kulttuuriin, viehättäviin ihmisiin, leppoisaan tunnelmaan sekä ainutlaatuiseen luontoon. Vuodesta 2007 on hän opastanut saarilla sekä suomalaisia että muunmaalaisia vaellusryhmiä. Outi on Kanariansaarilla auktorisoitu retki -ja vaellusopas.

Paikka. La Gomeran Vuoristoalueet. Espanja.
Päivämäärä. 9. - 16.2.2024.
Matkan kesto. 8 päivää. 5 vaelluspäivää. 1 puolipäivää kestävä vaellus.
Vaativuusaste. Keskitaso
Osallistujien lukumäärä. 4 - 8 henkilöä.
Opas. Outi Böök & Roope Roine
Hinta. 1640€
Vakuutus. Osallistujien on huolehdittava itse vakuutuksestaan. Matkavakuutusta suositellaan.
Hintaan kuuluvat. Opastus, kuljetukset viikon aikana, noudamme osallistujat Teneriffa - Sur kentältä. Asuminen kahden hengen huoneissa sekä aamiainen ja retkilounas. Illallinen ei sisälly hintaan. Yhden hengen huone lisämaksusta.
Hintaan ei kuulu. Matkat Teneriffalle, päivällinen, vakuutus.