Lär dig vintervandringens hemligheter i Skottland

Lär dig grunderna i vintervandring under fem intensiva dagar. Efter det kan du allt som behövs för att  vara redo för utmaningarna från Skottlands krävande bergsmiljö.

Resan arrangeras i västra Skottland, i dalen Glen Coe och bergsområdet Ben Nevis. Området är mångsidigt och ger oss möjligheter till bästa möjliga snöförhållanden.

Vi gör dagsturer från vår bas i byn Kinlochleven där vi bor på ett trevligt härbärge med bekväma dubbelrum. Dessutom har vi tillgång till ett komplett kök där vi kan laga vår egen mat. Det finns också ett effektivt torkrum, vilket är ett måste i Skottlands tuffa vinterklimat.

Byn Kinlochleven har flera trevliga pubar där vi kan koppla av efter en krävande dag i bergen. För alla dagar under den här veckan är långa men givande. Vi tar oss upp längs klassiska snö- och isrutter, vi gör kamtraverser och vår belöning blir några av Skottlands vackraste toppar.

Kursprogrammet i korthet:
– Användning av stegjärn och isyxa i olika slags terränger.
– Snö- och lavinkunskap.
– Vinterorientering och tips om hur du klarar dig på egen hand.
 

Plats. Bergsområdena Glencoe och Ben Nevis.

Datum. 6-13.2. & 13-20.3.2021..

Resans längd. 7 dagar. 5 vandringsdagar.

Antal deltagare. Minst 3, max 4 deltagare.

Svårighetsgrad. Krävande

Logi.  Två personers rum.

Guide. Roope Roine och Lokal bergsguide.

Pris. 1250 €

Försäkring. Ansvarar deltagarna själva för. Reseförsäkring med risksporttillägg rekommenderas.

Ingår i priset. Undervisning och guidning och logi, transporter under kursveckan.

Ingår inte i priset. Flyg samt resa till och från Glencoe. Deltagarna tar sig sjäva till Glencoe som har bra bussförbindelser med Glasgow flygfält, ca tre timmar. Övriga transporter under veckan ingår i priset. Försäkring. Mat under veckan. Boendet har ett modernt stort kök och i närheten finns flera restauranger. Stegjärn och isyxa.