Från by till by längs vältrampade stigar

Iberiska halvön beboddes av morerna från 700- till 1300-talet och Sierra Nevadas vitkalkade byar har sina anor i de tiderna. Sedan morernas dagar har folk vandrat mellan bergsbyarna längs de frodiga dalarnas stigar. I dag kan vi bara ödmjukt tacka och njuta av perfekta vandringsrutter.

En av de idylliska byarna heter Ferreirola och här hittar vi det lilla pensionatet Sierra & Mar. Det drivs sedan 30 år av paret Sepp & Inga. Sierra & Mar omgivet av en lummig trädgård och terrasser, perfekt för avkoppling efter en tur i bergen.

Under veckan har vi fem vandringsdagar fördelade på två halvdagar (3–4 h) och tre heldagar (5–7 h). I programmet har jag lagt in några eftermiddagar för att bara koppla av, läsa en bok eller besöka byarna på egen hand.

Vi bor i dubbelrum med egen dusch och toalett. Frukost och lunchpaket ingår i priset. I Ferreirola och de närliggande byarna har du flera trevliga middagsalternativ. Därför har jag valt att hålla middagen utanför resepaketets pris så att du välja ditt eget ställe (eller följa med mig). Till områdets underbara delikatesser hör Serranoskinka, getostar och viner. Smaker och dofter du aldrig glömmer.

Plats. Sierra Nevada. Andalusien.

Datum. Hösten 2020.

Resans längd. 7 dagar. 5 vandringsdagar.

Antal deltagare. Minimum 4, max 8.

Svårighetsgrad. Medel.

Logi.  På  hotell i två personers rum. Möjligt att boka en persons rum också.

Guide. Roope Roine

Pris. 1390 € Resan betalas efteråt.

Försäkring. Ansvarar deltagarna själva för.

Ingår i priset. Färdledare, frukost, transporter och boende i Sierra Nevada.

Ingår inte i priset. Resa till Andalusien (Malaga). Deltagarna sökes från Malaga flygplats. Lunch och middag.