I början av juni lämnar Aurora sin isländska hamn, Ísafjörður, för att ta kursen mot Grönlands södra kust. Varje år gör 60-fots Aurora en resa i området. Det är inte en traditionell segling. Aurora är en flytande bas för att utforska fascinerande ställen längs Grönlands kust. I området vi besöker i år stiger bergen upp från havet och bildar vertikala väggar längs fjordar och dalar. Glaciärerna kalvar stora mängder is in i fjordarna.

Varje resa är unik, vår resplanen ser ut så här: Vi seglar från Narsarsuaq-byn dit du enkelt kan flyga från Island. Vi går söderut och besöker många vackra fjordar. Vi letar efter nya vandringsleder. Under vandringsdagarna vandrar vi i ca 6-8 timmar.  I slutet av varje dag återvänder vi till Aurora för att ta del av en utsökt måltid och bekväma utrymmen. Vi överväger alltid de rådande väder- och isförhållandena och väljer den bästa vägen i området. Resan slutar i byn Narsarsuaq, därifrån det är möjligt att flyga tillbaka till Reykjavik.

Plats. Södra Grönland

Datum. 24.6 - 3.7.2019.

Resans längd. 10 dagar. 6 vandringsdagar.

Antal deltagare. Minimum 1, max 8.

Svårighetsgrad. Medel.

Logi. På segelbåt.

Guide. Roope Roine

Pris. 2100 € Resan ordnas av Aurora Arctica. www.aurora-arktika.com

Försäkring. Ansvarar deltagarna själva för.

Ingår i priset. Färdledare, mat och boende på båten.

Ingår inte i priset. Resa till Grönland (Narsarsuaq). Se: www.icelandair.fi för flyg till Island och www.airiceland.is för flyg från Island till Narsarsuaq (Grönland). Boende och mat i Reykjavik ingår inte.

ABC för skonsamt friluftsliv på Grönland PDF.