TENERIFFAN KIERROS SÄHKÖMAASTOPYÖRÄLLÄ

Legendaarinen Teneriffa lienee Kanarian saarista monipuolisin. Kauniiden rantojen lisäksi saarelta löytyy Espanjan korkein vuori, sademetsää, aavikkoa, hiljaisia metsäteitä ja ihastuttavia pikkukyliä. Korkeuserot ovat suuret, joten voimakas sähkömaastopyörä on paras kulkuväline saaren tutkimiseen. Reitti kulkee hiljaisia tai jopa täysin autottomia teitä pitkin. Tavarat kuljetetaan tarakalla ja GPS navigaattori näyttää reitin.

Pyörän sähkömoottori auttaa ylämäessä, mutta jonkin verran pyöräilykuntoa on hyvä olla. Päivisin ajetaan noin 5-6 tuntia. Reitillä on jyrkkiä osuuksia. Jos olet reipas ulkoilmaihminen, tykkäät pyöräilystä omaan tahtiin ja nautit uusista elämyksistä, tämä on juuri sopiva retki. Mikäli ryhmääsi kuuluu eritasoisia pyöräilijöitä, sähköpyörä tasoittaa eroja sopivasti.

Kesto: 6 pv. 5 yötä.

Aika: Lähtöjä joka päivä. 24.2. – 17.3.2018.

Ryhmän koko: 1-10 henkilöä.

Hinta sisältää:
- Laadukkaan Focus Plus Pro –sähkömaastopyörän
- Kaikki tarvittavat pyörävarusteet (laukut, pullot, telineet, työkalut, yms.)
- Kypärän (oman kypärän käyttöä suositellaan)
- Helppokäyttöisen Garmin GPS-navigaattorin
- Etukäteen suunnitellun reitin
- Puhelintuen ja teknisen tuen paikan päällä, suomalaiselta matkanjärjestäjältä
- Majoitukset keskitason hotelleissa
Hinta: 890 €.

Asiakas varaa lennot ja saapuu Teneriffalle. Hänelle annetaan pyörä ja varusteet sekä ohjeet miten kaikki toimii. Päivystys puhelimella. Tukiauto tarvittaessa muutaman tunnin päässä. Olemme aina itse paikan päällä, emme toimi alihankkijoiden kautta.

Pakkaa mukaan kevyet tuulen ja vedenpitävät varusteet, sillä ylhäällä vuorilla voi olla ajoittain kylmä. Älä unohda huivia ja hanskoja. Mukavat kengät joilla on hyvä polkea ja kävellä. Yhdet siistimmät housut ja paidan. Aurinkolasit ja aurinkovoidetta. Pyörän tarakalle mahtuu 2 x 20 litraa tavaraa. Ylimääräiset tavarat voi jättää matkanjärjestäjälle retken ajaksi. Kannattaa suosia kevyitä ja pieneen tilaan meneviä varusteita.

Matkan järjestää suomalainen Happy eBikers pyörämatkatomisto.

 

Reittiselostus

Päivä 1 (15 km)
Startti Aldea Blancassa, jossa pyörien säätö ja kuormaus. Sitten loppupäivä pyöräilyä pikkuteitä pitkin Vilafloriin. Ei kilometreissä paljon, mutta varmasti tarpeeksi nousua! Ylöspäin mentäessä ilma viilenee ja kasvillisuus muuttuu vehreämmäksi. Vilaflor on kaunis pikkukylä, jossa on muutama kiva ravintola. Yöllä lämpötila voi laskea lähelle nollaa, ja ilma on kristallinkirkas. Tuntuu, että voit melkein kurottaa tähtiin. Yöpyminen Vilaflorissa.

Päivä 2 (35 km)
Aamulla kannattaa lähteä aikaisin nousemaan Teiden kraateriin. Ota mukaan eväät ja juomaa koko päiväksi. Kun saavutat kraaterin reunan, näkymä on majesteettinen; aurinko takanasi ja Teiden tulivuori edessä. Usein tässä vaiheessa poljetaan pilvien yläpuolella. Teide on Espanjan korkein vuori (3718m). Kraateri ajetaan länsipuolelta, jonka jälkeen laskua asvalttia pitkin muutama kilometri. Sitten seuraa mahtava alamäki jeeppiteitä metsän siimeksessä Valle de Aribaan asti. Yöpyminen Valle de Aribassa.

Päivä 3 (35 km)
Päivä alkaa uskomattoman hienolla ”viidakkopolulla” halki suojellun vuoristosademetsän. Subtrooppinen kasvillisuus suorastaan vyöryy polulle. Nautiskele rauhasta ja hiljaisuudesta. Pyöräillään El Palmarin laakson läpi laskeutuen koko ajan, melkein rantaan saakka. Siitä pieniä rantateitä pitkin Garachicon kaupunkiin, joka sijaitsee aivan meren ja jyrkän vuorenseinämän välissä. Tulivuorenpurkaukset ovat tuhonneet paikan muutamaan kertaan. Uiminen on mahdollista ainakin rantaan rakennetuissa merivesialtaissa. Lounaan jälkeen on mukava ajella sivukatuja ja aistia vanhojen kortteleiden tunnelmaa. Iltapäivällä jatketaan Icod de Los Vinosin kaupunkiin. Kävele illalla jyrkkiä katuja ja ihastele kirkkoja, palatseja ja vanhoja ylhäisön koteja, joista monet ovat 1600-luvulta. Yöpyminen Icod de los Vinosissa.

Päivä 4 (30 km)
Hyvä aamiainen, kunnon eväät ja vettä. Näitä tarvitaan, kun lähdet kiipeämään ylös kohti mäntymetsiä ja vuoria. Jätä autot taakse ja nauti metsän tunnelmasta. Seuraile jeeppitietä itään, ja muutaman tunnin jälkeen saavut jyrkällä vuorenreunalle. Laskettele tietä Orotavan laaksoon, mutta pysähdy ihmeessä välillä nauttimaan ilmavista näkymistä. Orotavan kaunis laakso on dramaatisesti isojen vuortenseinien ympäröimä. Pitkän laskun jälkeen majoittaudutaan hotelliin ja lähdetään kaupungille tutkimaan tätä Teneriffalaisen kultuurin kehtoa. Kannattaa maistaa paikallisia viinejä, ne kukoistavat vulkaanisessa maaperässä. Yöpyminen Orotavan alueella. 

Päivä 5 (35 km)
Aamulla jatketaan itään ja poljetaan tiukka nousu Rabalan suojelualueen kulmille. Onneksi sähkömoottori avittaa! Pino Altosta on mahtavat näkymät Teiden suuntaan. Pyöräile pikkukylien ja lukuisten rotkojen (barrancos) yli. Ole varovainen, ne ovat lyhyitä mutta paikoin jyrkkiä. Iltapäivällä on mahdollisuus ajaa alas merenrantaan El Prisin kylään, jossa on uintimahdollisuus. Voit myös jatkaa suoraan maalaisteitä pitkin San Cristobal de la Lagunan kaupunkiin, joka on Unescon maailmanperintökohde. Suosittelemme säästämään muutaman valoisan tunnin käyskentelyyn Lagunassa, arkkitehtuuri ja sadat vanhat talot ovat hieno elämys. Yöpyminen Lagunan alueella.

Päivä 6 (50 km)
Nyt lähdetään länteen kohti vuoristokylä La Esperanzaa. Siellä jätetään autotie taakse ja aletaan nousta metsän siimeksessä yhä ylöspäin, aina vuorenharjanteelle saakka. Bar Las Lagunetaksessa kannattaa pysähtyä ja syödä vaikka pari tapasta. Viileinä päivinä nurkan tulisijassa rätisee tunnelmallisesti. Jatketaan asvalttitietä pitkin hetki, ja kurvataan metsään. Tämä hieno jeeppitie seurailee jyrkännettä noin 10km. Matkalla on muutama ilmava näköalapaikka. Kun vastaan tulee jälleen asvalttia, käännytään alas rannikon suuntaan. Lasku on pitkä (20km/1300m) ja täynnä kurveja, joten varovainen pitää olla. Tie johtaa Guimarin kaupunkiin, jossa on kahviloita ja ravintoloita. Pysähdy hetkeksi, tai jatka suoraan 5km rannikolle Puertito de Guimarin kylään. Kannattaa pyöräillä suoraan Bar Las Palmerakseen. Nappaa kylmä olut, rentoudu ja nauti Atlantin kohinasta muutaman metrin päässä. Tulemme hakemaan pyörät. Hieno matka, joka säilyy varmasti muistoissa.