Malagan ALUEEN LUONNONPUISTOT SÄHKÖMAASTOPYÖRÄLLÄ

Satelliittikuvissa Etelä-Espanjan vehrein kohta on Malagasta länteen. Tällä vuoristoisella alueella sijaitsevat mm. Alcornocalesin, Grazaleman ja Sierra de las Nievesin luonnonpuistot. Myös kuuluisat ”valkeat kylät” ovat reitin varrella. Kotkat kaartelevat taivaalla, luonto ja vuoret ovat pääosassa. Täällä voit kokea aidon Andalusian, kaukana turistirannikolta. Alueella on paljon syrjäisiä pikkuteitä, joilla saa usein polkea ilman autoja. Sähkömaastopyörällä on ilo polkea isompiakin nousuja. Tavarat kuljetetaan tarakalla ja GPS navigaattori näyttää reitin. Mukava ilmasto ja herkullinen ruoka ja juoma kruunaavat kokonaisuuden.

Pyörän sähkömoottori auttaa ylämäessä, mutta jonkin verran pyöräilykuntoa on hyvä olla. Päivisin ajetaan noin 5-6 tuntia. Jos olet reipas ulkoilmaihminen, tykkäät pyöräilystä omaan tahtiin ja nautit uusista elämyksistä, tämä on juuri sopiva retki. Mikäli ryhmääsi kuuluu eritasoisia pyöräilijöitä, sähköpyörä tasoittaa eroja sopivasti.

Kesto: 6 pv. 5 yötä.

Aika: Lähtöjä joka päivä. 27.3 - 22.4.2018.

Ryhmän koko: 1-10 henkilöä.

Kesto: 6 pv. 5 yötä.

Hinta sisältää:
- Laadukkaan Focus Plus Pro –sähkömaastopyörän
- Kaikki tarvittavat pyörävarusteet (laukut, pullot, telineet, työkalut, yms.)
- Kypärän (oman kypärän käyttöä suositellaan)
- Helppokäyttöisen Garmin GPS-navigaattorin
- Etukäteen suunnitellun reitin
- Puhelintuen ja teknisen tuen paikan päällä, suomalaiselta matkanjärjestäjältä
- Majoitukset keskitason hotelleissa
Hinta: 425 €.

Asiakas varaa lennot ja saapuu Malagaan. Hänelle annetaan pyörä ja varusteet sekä ohjeet miten kaikki toimii. Päivystys puhelimella. Tukiauto tarvittaessa muutaman tunnin päässä. Olemme aina itse paikan päällä, emme toimi alihankkijoiden kautta.

Pakkaa mukaan kevyet tuulen ja vedenpitävät varusteet, sillä ylhäällä vuorilla voi olla ajoittain kylmä. Älä unohda huivia ja hanskoja. Mukavat kengät joilla on hyvä polkea ja kävellä. Yhdet siistimmät housut ja paidan. Aurinkolasit ja aurinkovoidetta. Pyörän tarakalle mahtuu 2 x 20 litraa tavaraa. Ylimääräiset tavarat voi jättää matkanjärjestäjälle retken ajaksi. Kannattaa suosia kevyitä ja pieneen tilaan meneviä varusteita.

Matkan järjestää suomalainen Happy eBikers pyörämatkatomisto.

Reittiselostus

Päivä 1 (60 km)
Tämä sähköpyöräretki alkaa Coinista. Pyydämme teitä saapumaan paikalle 9:30 jotta ehdimme valmistella ja kuormata sähköpyöränne. Matka alkaa pitkin pientä ja kaunista maalaistietä kohti Sierra de las Nievesin luonnonpuistoa. Reitti ylittää vuoriston ja matkalla voi lounastaa Yunguerassa tai El Burgossa. 45 km kohdalla saavutetaan Puerto del Vienton sola ja tästä alkaa alamäki kohti maagista Rondaa. Kaupunki on rakennettu kukkulalle ja länsiseinämä tippuu suoraan parisataa metriä, näkymät ovat ainutlaatuiset. Hieno ensimmäinen päivä! Yöpyminen Rondan alueella.

Päivä 2 (50 km)
Tänään pyöräillään Sierra de la Grazaleman luonnonpuistoon, joka on kuuluisa pittoreskeista kylistään, ”pueblos blancos”. Ympäröivä luonto ja vuoret tekevät syvän vaikutuksen. Taivaalla saattaa nähdä korppikotkien kaartelevan. Maista palkittuja Payoyo-juustoja Villaluenga del Rosarion kylässä. Yöpyminen Ubriquen alueella.

Päivä 3 (50 km)
Matka jatkuu syvälle korkkitammien siimekseen Alcornocalesin luonnonpuistoon. Nämä ovat syrjäisiä hiekkateitä, joten ota mukaan eväitä ja vettä. Puiston laajat metsät ovat Välimeren alueen alkuperäismetsiä. Nauti rauhasta ja hiljaisuudesta. Yöpyminen Alcornocalesin pikkukylissä.

Päivä 4 (55 km)
Aamulla ylitetään Rio Guadiron jokilaakso ja aletaan nousta vuoristoon. Pikkukylät on siroteltu metsäisten vuorten harjanteille. Pysähdy kahville tai lounaalle johonkin pikku baariin. Käyskentele kapeilla kujilla. Kaunis jeeppitie vie Jubriquesta pohjoiseen. Muutamia pieniä joen ylityksiä ja vehreää metsää joka puolella. Yöpyminen Juzcarin alueella.

Päivä 5 (50 km)
Tästä tulee ikimuistoinen pyöräilypäivä. Kun lähestytään Sierra de las Nievesin luonnonpuistoa, ympäristö muuttuu karummaksi ja kuivemmaksi. Rondan tien risteyksessä on viimeinen mahdollisuus syödä lounasta ja tankata eväitä ja vettä. Hiekkatie lähtee tästä kiertämään Sierra Bermejan vuoristoa ja näkymät ovat majesteettiset. Pyöräile varovasti, tämä on syrjäistä seutua. Yöpyminen Toloxin alueella.

Päivä 6 (30 km)
Helppoa pyöräilyä pienten kylien läpi Coiniin, jossa tämä eeppinen sähköpyörämatka loppuu ja luovutatte pyörät.