Ofoten -  Pohjois Norjan jylhät vuoret

 

Ofoten. Lofotenin itäpuolella. Vuonon yli mantereen puolella on Ofotenin vuoristoalue joka idässä rajoituu Ruotsin rajaan. Alueella on Pohjois Norjan korkeimpia ja jylhimpiä vuoria. Alue on saanut nimensä Ofotfjord - vuonon mukaan joka johtaa Narvikin kaupunkiin.

Alueen vaellukset ovat monesti pitkiä ja haastavaia. Tämä retki sopii parhaiten retkeilijöille joilla aikaisempaa kokemusta tunturivaelluksesta.

Asumme modernissa mökissä jossa keittiö ja suihku. Teemme päiväretkiä alueen huippuille. Päivämatkat ovat noin 13 - 20 km ja korkeuseroa syntyy noin 800 - 1100 m.

Kestoltaan päivät ovat 7- 8 h. Emme liiku jyrkimillä tuntureilla vaan valitsemme kohteita joissa ei lian jyrkkiä osuuksia.

Alueet ovat uusia Molnin tarjonassa, siksi hinta on noin 20% edulisempi kuin tulevina vuosina. Pilottimatka on uusi osallistava tapa luoda mielenkiintoisia ja haastavia Moln-retkiä. Minulle oppaana on ensiarvoisen tärkeää saada sinun näkökulmia ja mielipiteitä luodessani uutta retkeä. Vaikutat suoraan paikan päällä tulevan Moln-retken sisältöön.

Ofoten vaellusviikko on osa Molnin kesän 22 retkitrilogia - kolme uutta aluetta joille kaikkille voi saapua junalla ja linjaautolla. Torniojärven retki jonka jälkeen Narvik / Ofoten vaellusviikko ja viimeinen retkialue on Sjunkhattenin Kansallispuisto Bodön lähellä. Voit tehdä superloman ja osallistua kaikkille tai valita yhden joka sinua eniten kiinostaa. Matkustat joko Ouluun, Kirunaan, Narvikiin tai Bodöhön jossa oppaamme on sinua vastassa ja retken jälkeen viemme sinut Kirunaan, Narvikkiin tai Bödöhön riipuen mille retkelle osallistut.

Paikka: Narvik ja Ofoten vuoristo.

Ajankohta: 2023

Matkan kesto. 7 päivää. 5 retkipäivää.

Vaativuusaste. Keskitaso.

Osallistujien lukumäärä. 4-6 henkilöä.

Hinta. 1150 €. yhden hengen huone 1350€

Opas: Roope Roine

Vakuutus. Osallistujien on huolehdittava itse vakuutuksestaan. Matkavakuutusta suositellaan.

Hintaan kuuluvat. Opastus. Kuljetus Narvikista ja takaisin. Majoitus (2hh). Mökki majoitus.

Hintaan ei kuulu:  Ruoat, Vakuutus.