Menorca - Monipuolinen melontasaari

Menorcan rannikkoa dominoivat jyrkät kallioseinämät, joista löytyy niin pieniä kuin suuriakin luolia. Merenlahdissa on pehmeitä hiekkarantoja. Ja kaikki tämä on vihertävän Välimeren taustoittamaa. Kajakissasi olet niin lähellä luontoa kuin vain mahdollista.

Melomme suojellussa luonnossa: vuodesta 1993 lähtien Menorca on ollut suojelukohde ja se sisältyy biosfäärireservaattina UNESCOn Man and Biosphere -ohjelmaan.

Keväällä Menorcan ilmasto soveltuu mainiosti melontaan: ilman lämpätila on 17 - 20 astetta ja meren lämpötila noin 15 - 17 astetta.

Olen suunnitellut matkan yhdessä paikallisen Kayakin en Menorca -yrityksen kanssa. Ohjelmaan kuuluu neljä päiväretkeä kajakeilla sekä yksi vaelluspäivä rannikkoa pitkin.

Majoitumme asuntoihin Es Graun kylässä. Kahden hengen huonneissa.

Menorca on pieni saari, ja sen parhaimmat melontakohteet sijaitsevat noin 40 minuutin matkan päässä. Meillä on joka päivä mahdollisuus valita alue, joka on tuulelta suojassa.

Matka sopii erinomaisesti niin aloittelijoille kuin kokeneillekin melojille. Melomme noin 6 - 7 tuntia päivässä, otamme rennosti ja pidämme monta taukoa.

Menorcalle pääsee helpoiten Barcelonan kautta. Lento Barcelonaan ja sieltä lyhyt lento Menorcalle, Mahon kaupunkiin. Autan sinua lippujen ostossa. Voit myös yhdistää matkaan Barcelonan, jäädä kaupunkiin päiväksi pariksi. Tai jäädä nauttimaan Menorcasta melonan jälkeen.

Paikka. Menorca

Päivämäärä. 7. - 13.10.2023

Matkan kesto. 7 päivää. 4 melontapäivää + 1 vaelluspäivä.

Osallistujien lukumäärä. 4 - 6 henkilöä.

Vaativuusaste. Kevyt

Majoitus. Huoneistoissa. Kahden hengen huoneissa.

Opas. Roope Roine

Hinta. 1290€

Vakuutus. Osallistujien on huolehdittava itse vakuutuksestaan. Matkavakuutusta suositellaan.

Hintaan kuuluvat: Kajakin vuokra varusteineen, kuljetukset viikon aikana Menorcalla, opetus ja opastus, sekä majoitus.

Hintaan eivät kuulu: Ruoka, Lennot, henkilökohtainen varustus.