Lofootit tarjoavat maailmanluokan vaellusmaastoja

Lofoottien pieni saariryhmä Norjan luoteisrannikolla on vielä melko tutkimaton vaelluskohde. Lofoottien tunturit tarjoavat maailmanluokan vaellusreittejä.

Jo ensimmäinen näkymä, jossa smaragdinvihreä meri välkkyy terävien tunturinhuippujen alla, saa polvet notkumaan. Ja kaiken valaisee lämmin keskiyön aurinko. Näin pohjoisessa vesi ei oikeastaan koskaan lämpene kunnolla – mutta pitkän tunturivaelluksen päätteeksi vilvoittava kastautuminen tuntuu tervetulleelta.

Paikallisten yhteyksien avulla ja neljän kauden Lofoottien työkokemuksen perusteella olen valinnut vaellusohjelman, joka vie sinut upeimmille huipuille. Majoitumme mukavaan vanhaan pappilaan.

Majapaikastamme pääsemme helposti vaelluksillemme, jotka kestävät noin 6–8 tuntia. Varusteet voidaan pitää minimissään, vain tarpeellisimmat (sadevarusteet, vaihtovaatteet ja lounastarpeet) on otettava mukaan. Iltaisin rentoudumme hyvän illallisen merkeissä.

Lofooteilla vaeltaminen on vaativaa, koska nousut ovat jyrkkiä, ja toisinaan polut eivät oikeastaan edes erotu maastosta. Jokaisen ponnistelun täyteisen vaelluksen palkitsevat kuitenkin uskomattoman upeat näkymät Atlantille ja Lofoottien vuoristoon. Jotta viihtyisit Lofooteilla, on tärkeää, että sinulla on aiempaa kokemusta tunturivaelluksista.

Paikka. Lofootien saaret.

Päivämäärä. 10. - 16.6.2019.

Matkan kesto. 7 päivää. 5 vaelluspäivää.

Vaativuusaste. Keskitaso.

Osallistujien lukumäärä. 6-8 henkilöä.

Opas. Roope Roine

Hinta. 1590 €

Vakuutus. Osallistujien on huolehdittava itse vakuutuksestaan. Matkavakuutusta suositellaan.

Hintaan kuuluvat. Opastus, asuminen, ruokailu. Kuljetukset Lofooteilla.

Hintaan ei kuulu: Matkat Loftooteille, vakuutus.

Neuvoja ympäristöystävälliseen ulkoiluun Pohjois – Norjassa PDF.