Linnansaaren kansallispuisto

Järvi-Suomen kauneimpia alueita on Linnansaaren kansallispuisto satoine saarineen ja luotoineen.

Kajakeillamme melomme ainutlaatuisessa ympäristössä, joka on saimaannorpan ja harvinaisen valkoselkätikan koti. Alueella asustaa myös Suomen suurin kalasääskiyhdyskunta. Sääkset ovat Suomen suurimpia petolintuja. Liikumme eläinten asuinalueella varoen, joten jos meillä on onnea matkassa, saamme nähdä kaikki upeat ja harvinaisetkin luontokappaleet.

Kaskiviljelyä harjoitettiin pitkään Linnansaarella. Siksi luontoa hallitsevat lehtipuut, jotka tarjoavat kauniin vihreyden keväällä. Matkan aikana ehdimme myös vierailla vanhassa metsänvartijan torpassa, jonka maita hoidetaan yhä perinteisellä tavalla. Etenemme rauhalliseen tahtiin. Kaikki, jotka ovat joskus kokeilleet melomista, ovat tervetulleita mukaan.

Ohjelma.

Voit myös matkustaa oppaan mukana Helsingistä.

Torstai
Tapaamme Järvisydämen Hotelilla kello 12.30 syömme lounaan jonka jälkeen melomme noin 11 km, 3- 4 tuntia leiripaikkalle. Telta majoitus.

Perjantai
Melomme kansalispuiston pohjoisien osien kautta Linnansaareen. Melomme koko päivän noin 17 km, 6 - 7 h taukoineen. Linnasaaressa on mahdolisuus tutustua saareen kahdella eri luontopolulla, 2km ja 7 km. Illalla saunomista. Telta majoitus.

Lauantai
Melomme takaisin Järvisydämen hotelille. 18 km, noin 5 - 6  tuntia. Hotelilla noin kello 15.

 

 

Paikka. Linnansaari Kansallispuisto.

Päivämäärä. 2024

Matkan kesto. Kolme päivää.

Vaativuusaste.  Keskitaso.

Osallistujien lukumäärä. 4-6 henkilöä.

Hinta. 380€.

Vakuutus. Osallistujien on huolehdittava itse vakuutuksestaan.

Hintaan kuuluvat. Opastus, kajakin + varusteet, teltan. Voit itse valita, haluatko meloa yhden vai kahden hengen kajakilla. Sauna maksun. Kuljetus Helsingistä tai matkan varrelta.

Hintaan ei kuulu: Vakuutus ja ruoat.