Linnansaaren kansallispuisto

Järvi-Suomen kauneimpia alueita on Linnansaaren kansallispuisto satoine saarineen ja luotoineen.

Kajakeillamme melomme ainutlaatuisessa ympäristössä, joka on saimaannorpan ja harvinaisen valkoselkätikan koti. Alueella asustaa myös Suomen suurin kalasääskiyhdyskunta. Sääkset ovat Suomen suurimpia petolintuja. Liikumme eläinten asuinalueella varoen, joten jos meillä on onnea matkassa, saamme nähdä kaikki upeat ja harvinaisetkin luontokappaleet.

Kaskiviljelyä harjoitettiin pitkään Linnansaarella. Siksi luontoa hallitsevat lehtipuut, jotka tarjoavat kauniin vihreyden keväällä. Matkan aikana ehdimme myös vierailla vanhassa metsänvartijan torpassa, jonka maita hoidetaan yhä perinteisellä tavalla.Etenemme rauhalliseen tahtiin. Kaikki, jotka ovat joskus kokeilleet melomista, ovat tervetulleita mukaan.

Ohjelma.

1.päivä (perjantai 15.5):
Lähtö minibussilla Helsingistä aamulla kl 9.
Automatka kestää noin 4 tuntia. Perillä Järvisydämen Hotelilla syömme lounaan jonka jälkeen melomme noin 3-4 tuntia leiripaikkalle. Telta majoitus.

2.päivä:
Melomme kansalispuiston pohjoisien osien kautta Linnansaareen. Linnasaaressa on mahdolisuus tutustua saaren kahdella eri luontopolulla, 2km ja 7 km. Telta majoitus.

3.päivä:
Melomme takaisin Järvisydämen hotelille. Kesto noin 4 tuntia.
Automatka Helsinkiin. Perillä noin kl 18.

 

 

Paikka. Linnansaari Kansallispuisto.

Päivämäärä. 15. - 17.5.2020.

Matkan kesto. Kolme päivää.

Vaativuusaste.  Kevyt.

Osallistujien lukumäärä. 4-6 henkilöä.

Opas. Roope Roine

Hinta. 350€. Retki maksetaan matkan jälkeen.

Vakuutus. Osallistujien on huolehdittava itse vakuutuksestaan.

Hintaan kuuluvat. Matkat Helsingistä , kajakin + varusteet, teltan ja ruoat (paitsi omat välipalat kuten suklaa jne.) Voit itse valita, haluatko meloa yhden vai kahden hengen kajakilla. Sauna maksun.

Hintaan ei kuulu: Vakuutus.