packraftretki - kaitumjoki

Vaellamme kaksi päivää Kaitumjauren yläjärvelle Ruotsin Lapin korkeimpien vuorten upeiden maisemien keskellä. Kannamme mukanamme kaikki varusteet ja packraftlautat. Vietämme kaksi yötä Kaitumjaure-järven leirissä, teemme leiristä päivävaelluksen tunturin huipulle nähdäksemme komeat maisemat suurtuntureille. Tämän jälkeen aloitamme 4-5 päivän, 80 km:n erämaa-packraftretken Kaitum-jokea pitkin. Tämä on todellinen erämaaretki! Kaitum-joki on yksi Euroopan viimeisistä luonnonvaraisista joista, ja tarjoaa Ruotsin Lapin parhaita kalastusmahdollisuuksia.

Kaitum joella on suuri määrä I-III luokan koskia, joita voimme laskea. Joella on myös joitakin IV-VI luokan koskia, jotka ohitamme maitse. Toivomme että osallistujat ovat meloneet Packraftilla I-II luokan koskissa ennen retkeä. Päättämme retkemme Kaitumin junaseisakkeelle, josta matkustamme junalla Gällivaareen.

Jos haluat voit matkustaa retkelle yhdessä oppaan kanssa. Autamme sinua lippujen hankkimisessa. Reitti on junalla Tornioon ja sitten kävellen / bussilla rajan yli Haaparantaan josta junalla / bussilla Gällivareen jossa olemme yötä. Sieltä jatkamme bussilla retken aloituspisteeseen. Jos tulet omia teitäsi, tapaaamme sinut Gällivaaressa, jossa olemme yötä ennen retken alkua ja retken jälkeen.

Voit vuokrata Molnin kautta laadukkaan packraftin ja/tai kuivapuvun. Tarvitset vain henkilökohtaiset retkeilyvarusteet, teltan ja keittimen.

Molnin retkille pohjoismaissa pääsee helposti junalla tai bussilla. Matkusta lähimmälle juna-asemalle, josta me noudamme sinut, tai köröttele bussilla perille asti. Junalla ja bussilla matkustaessasi myös näet kohdemaasta enemmän. 

Tälle retkelle pääset kätevästi junalla Tornioon josta jatkamme Haapparannan kautta Gällivareen ja sieltä bussilla retken aloituspaikkaan.

Aikataulu

Päivä 1. Lähtö illalla 20.28 Helsinki (tai muu paikkakunta). Yöjuna Tornioon.
Päivä 2. Tornio - Haaparanta - Gällivare. Bussi / juna. Saapuminen noin kello 18.30 illalla. Yötä Gällivaressa. Varusteiden läpikäyntiä.
Päivä 3. Linjaautolla Vakkotavare STF Tunturimajalle josta aloitamme vaelluksen. Vaellamme noin 6 - 7h. Hyvää polkua pitkin. Osa Kungsleden reittiä.
Päivä 4. Vaellamme kohti Kaitumjaure järveä. Noin 8-9h osaksi polkuja pitkin ja osaksi paljakka tyypisessä tunturimaastossa.
Päivä 5. Päiväretki tunturin huipulle. 7 - 8h.
Päivä 6 - 10. Packraft melontaa Kaitumjokea pitkin. Noin 80 - 90km. Koskia ja suvanto osuuksia. Mahdollisuus kalastaa.
Päivä 10. Lopetamme melontaosuuden kaitum junaseisakkeelle. Juna Gällivareen. Yötä Gällivaressa. Tai voi aloittaa kotimatkan.
Päivä 11. Kotimatka.
Päivä 12. Kotona.

Paikka: Kaitumjaure ja Kaitumjoki.

Ajankohta: 2023

Matkan kesto. 12 päivää. 8 retkipäivää.

Vaativuusaste. Keskitaso.

Osallistujien lukumäärä. 6-8 henkilöä.

Hinta. 1200€.

Vakuutus. Osallistujien on huolehdittava itse vakuutuksestaan. Matkavakuutusta suositellaan.

Hintaan kuuluvat. Opastus.

Hintaan ei kuulu:  Ruoat, Packraft (voi vuokrata), kuivapuku (voi vuokrata), matkat ja majoitus Gällivaressa. Vakuutus.