Gran Canaria - vaelluksia

Vaellusmatka, jolla tutustutaan suositun lomasaaren vähemmän tunnettuun puoleen; jylhiin vuoristomaisemiin, monipuoliseen luontoon, jännittävään tuliperäisyyteen, sekä saaren omaleimaiseen kulttuuriin ja historiaan. Ensimmäiset viisi yötä yövymme saaren keskiosassa sijaitsevalla vuoristoalueella, jossa teemme patikoita vaikuttavissa erämaamaisemissa ja rauhallisesti humisevissa kanarianmäntymetsissä. Kaksi viimeistä yötä yövymme kylpylähotellissa saaren luoteisrannikolla sijaitsevassa pienessä rauhallisessa Puerto de Agaeten kylässä.

Hotel Rural Fonda de La Tea keskellä Tejedan kylää, n. 1000 metrin korkeudessa. Tejeda on valittu yhdeksi Espanjan kauneimmista kylistä. Kylä sijaitsee ns. Tejedan kalderassa vuorten ympäröimänä, ja sieltä on hieno näkymä Bentaygan kalliolle, joka oli pyhä kallio saaren alkuperäisasukkaille. Tejedassa paistaa usein aurinko, vaikka vuorilla olisi pilvistä. Fonda de La Tea on kodikas pikkuhotelli keskellä kylää, huoneet ovat pienehköt mutta viihtyisät, ja hotelli on hyvin hoidettu. Aamiainen, retkilounas ja illallinen sisältyy hintaan Tejedan kylässä.

Puerto de Agaetessa (tunnetaan myös nimellä Puerto de Las Nieves) majoitumme Hotel & Spa Cordial Roca Negraan. Puerto de Agaete on viihtyisä kylä. Kalastajasatama ja hyviä kalaravintoloita, pieni uimaranta. Aamiainen ja retkilounas sisältyy Puerto de Agaetessa hintaan. Illallinen ei, omatoimi-illallinen. Voi liityä oppaan seuraan tai löyttää oman suosikki ravintolansa.

Päivä 1. Matkapäivä.
Norwegian laskeutuu 13:55, Finnair 12:50
Kuljetus lentokentältä hotellille n. 1h20min (Tejeda)

Päivä 2. Cruz de Tejeda-Artenara-Acusan. 15km, 6h, korkeusero 750m-, 200+
Vaellus harjanteella, jolta hienot näkymät Tejedan laaksoon ja Bentaygan ja Nublon kallioille. Vaellus päättyy Acusan luolakylään.

Päivä 3. Aserrador-Roque Nublo-Culata-Cruz de Timagada-Tejeda. n.13km, 5h30min, korkeusero 400m+, 750m-
Vaellamme Gran Canarian tunnusmerkin, Roque Nublon, eli pilvikallion juurelle, josta jatkamme alas Tejedan laaksoon. Oma kuljetus aamulla lähtöpaikalle.

Päivä 4. Ympyräreitti Tejeda-Culata-Becerra-Cruz de Tejeda-Tejeda. n. 12km, 5h, korkeusero n. 500m

Päivä 5. Cruz Grande-Pico de Las Nieves-San Mateo. 16km, 7h, korkeusero 700m+, 1050m-
Nousemme vuoristoalueen eteläpuolelta saaren korkeimmalle huipulle, Pico de Las Nievesille (1951m), josta laskeudumme saaren vehreällä pohjoispuolella olevaan San Mateon kylään. Oma kuljetus mennen tullen.

Päivä 6. Artenara-Las Cuevas-Hornillo-Sao-San Pedro. 14km, 6h, korkeusero 1000m-Vaellus Vuoristoalueelta Agaeten laaksoon. Vaihteleva reitti polkuja ja pikkuteitä pitkin, matkan varrella pieniä idyllisiä luolakyliä ja maalaismaisemaa. Vaellus päättyy vehreään Agaeten laaksoon San Pedron kylään. Vaelluksen päätteeksi kuljetus bussilla hotelliin Puerto de Agaetessa.

Päivä 7. Kevyempi ohjelma / vapaapäivä
- Esim. n. 3h, 7km, 500m korkeusero, ympyrävaellus Puerto de Agaetesta Guayedran rannalle ja takaisin
- Ostosretki Las Palmasiin (paikallisbussilla pääsee hyvin)
- Ranta -ja kylpylälomailua Puerto de Agaetessa

Päivä 8
Kuljetus hotellilta lentokentälle n. 50min
- Finnair 13:50.

Retken opas

Outi Böök on asunut Kanariansaarilla vuodesta 2004. Hän ihastui aikanaan saarten omaperäiseen kulttuuriin, viehättäviin ihmisiin, leppoisaan tunnelmaan sekä ainutlaatuiseen luontoon. Vuodesta 2007 on hän opastanut saarilla sekä suomalaisia että muunmaalaisia vaellusryhmiä. Outin suosikkivaellussaaria ovat La Palma, Teneriffa, La Gomera ja Gran Canaria. Outi on Kanariansaarilla auktorisoitu retki -ja vaellusopas.

Paikka. Gran Canarian vuoristoalueet. Espanja.

Päivämäärä. 11.-18.1.2023

Matkan kesto. 8 päivää. 6 vaelluspäivää.

Vaativuusaste. Keskitaso

Osallistujien lukumäärä. 5 - 8 henkilöä.

Opas. Outi Böök & Roope Roine

Hinta. 1690€ 

Vakuutus. Osallistujien on huolehdittava itse vakuutuksestaan. Matkavakuutusta suositellaan.

Hintaan kuuluvat. Opastus, kuljetukset viikon aikana, noudamme osallistujat Gran Canarian kentältä. Asuminen kahden hengen huoneissa. Yhden hengen huone lisämaksusta. Aamiainen, retkilounas ja illalinen sisältyy ensimäiset viisi päivää hintaan (Tejedan kylä).  Seuraavat kome päivää aamiainen ja retkilounas sisältyy hintaan (Puerto de Agaetessa). Illallinen ei, omatoimi-illallinen. Voi liityä oppaan seuraan tai löyttää oman suosikki ravintolansa.

Hintaan ei kuulu. Matkat Gran Canarialle.