Vaellusta ja kulttuuria Baskimaassa, 5 päivää

Opastus, kuljetus ja seitsemän yön majoitus vain 980€. Viisi aktiviteettipäivää sisältää neljä vaelluspäivää ja yhden kulttuuripäivän San Sebastianissa.

Kukoistava ja vehreä luonto, upeat vuoristomaisemat ja ainutlaatuinen kulttuuri – tämä kaikki odottaa sinua Pohjois-Espanjassa! Syö pintxoja, juo txakolia tai perinteisesti valmistettua siideriä ja maistele La Riojan viinitarhojen viinejä... Päätin tarjota kesämatkaa Pohjois-Espanjassa, koska meillä on käytössämme perheomisteinen Casa Rural, jonka avulla voimme tarjota matkoja huokeilla hinnoilla. 

Casa Rural sijaitsee pienessä kylässä maaseudulla aivan Vitoria-Gasteizin kaupungin ulkopuolella. Casan pihalla on runsaasti tilaa grillata ja syödä. Sisällä on kahden hengen kylpyhuoneellisia huoneita sekä keittiö, jossa voit valmistaa aterioita. Tämän talon sijainti sopii erinomaisesti Baskimaahan tutustumiseen ja retkiinCantabrian, Aragonin, Castilla y Leonin, Navarran ja La Riojan alueilla. Pohjois-Espanjan vuorilla ja laaksoissa on monia suojeltuja luonnonpuistoja, jotka ovat täynnä vaikuttavia vuoria ja villieläimiä, sekä viehättäviä keskiaikaisten muurien ympäröimiä mukulakivikatuisiamaaseutukyliä. 

Matkan tarkoituksena on tutustua Pohjois-Espanjaan, maistaa paikallista gastronomiaa ja tehdä suhteellisen helppoja retkiä maisemia ihailen. Yksikään kävely ei sisällä kovin jyrkkiä tai korkeita nousuja eikä vaadi teknisiä varusteita, vain tukevat kävelykengät. Jotkut päivät ovat lyhyempiä ja kaikki riippuu siitä, kuinkaväsynyt tai energinen ryhmä on. Käveleminen tapahtuu poluilla. 

Paikallisopas Juanilla on pitkä kokemus alueesta, joten voimme tarjota todella aidon kokemuksen. Alueilla joilla vaellamme, on paljon lintuja ja eläimiä kuten griffonkorppikotkia, partakorppikotkia (lammergeiers), egyptiläisiä korppikotkia, maakotkia, villikissoja, geneettejä, majavia, puna- ja metsäkauriita, punakettuja sekä villisikoja. Olemme suunnitelleet kävelyreittejä, jotka vievät alueen kauneimpien kylien läpi, joissa voimme syödä lounasta sekä nauttia tunnelmasta ennen kuin jatkamme kävelyä. Koska olemme niin lähellä La Riojaa, vietämme yhden päivän vaeltaen Sierra de Cantabrian vuoristossa, ennen kuin suuntaamme alas viininmaistajaisiin yhdelle pienemmistä viinitarhoista.

Välipäivän vietämme San Sebastianissa, kauniissa baskikaupungissa, joka sijaitsee aivan rannikolla. Siellä voit viettää aikaa rannalla, vaeltaa kaduilla arkkitehtuuria ihaillen tai käydä baareissa maistamassa maukkaita pintxoja. Viemme sinut aamulla ja noudamme iltapäivällä, niin ehdit takaisin Casalle päivällisaikaan ja rentouttavaan illanviettoon.

Sää: Pohjois-Espanjassa kesät ovat kuumia ja aurinkoisia, joten aurinkosuoja on erittäin hyvä idea sekä viileät vaatteet. 

Ruoka: Ruoka ei sisälly hintaan, vaan ne voi valmistaa itse Casan omassa keittiössä tai voit syödä illallisen kaupungissa, jonne viemme sinut. Varustamme keittiön perusasioilla (voi, oliiviöljy, munia, leipää jne.) ja ajamme sinut kauppoihin ensimmäisenä iltana, jotta voit ostaa tarvikkeita ja ruokaa viikolle. Vaihtoehtoisesti voimme järjestää supermarketin toimituksen ja jonka listalta voit tilata ruokatarvikkeet etukäteen. Älä huoli, jos unohdat jotain - voimme helposti viedä sinut kauppoihin iltaisin, koska olemme niin lähellä Vitoriaa.

 

Paikka. Baskimaan ja Picos De Europan Vuoristoalueet. Espanja.

Päivämäärä. 26.8. - 2.9.2023.

Matkan kesto. 8 päivää. 5 vaelluspäivää ja yksi päivä San Sebastianissa.

Vaativuusaste. Kevyt

Osallistujien lukumäärä. 5 - 7 henkilöä.

Opas. Paikkalinen opas.

Hinta. 980€

Vakuutus. Osallistujien on huolehdittava itse vakuutuksestaan. Matkavakuutusta suositellaan.

Hinta sisältää.  Kuljetuksen Bilbaon lentokentältä ja takaisin,päivittäiset kuljetukset aktiviteetteihin, opastuksen, viininmaistajaiset ja välipalat sekä seitsemän yön majoituksen yhden hengen huoneissa. 

Hintaan ei kuulu. Matkat Bilbaon, aamiainen, lounas tai päivällinen. Vakuutus.