Arran saari on Skotlanti pienoiskoossa

Saarella on kauniita vuorenhuippuja, solia, upea rannikko, eläimiä, kulttuuria ja historiaa. Teemme ​​päiväretkiä ja koemme tämän upean saaren parhaat retket. Matka on suunnattu niille, jotka etsivät rentoa lomailua ja keskiraskaita vaelluksia Skotlannin kukkuloilla. Majoitus korkeatasoisessa Auchrannie-hotellissa Brodick nimisessä kylässä Arranin länsirannikolla. Kahden hengen huoneet sekä täysihoito ja hotellin oma sauna, kylpylä ja uima-allas antavat hyvät puitteet mukavalle lomalle.

Vaellusten aloituspaikoille on enintään 40 minuuttiin ajomatka hotellilta omalla minibussillamme. Meillä on kauniiden maisemien lisäksi hyvät mahdollisuudet nähdä hylkeitä, ​​kotkia ja pyöriäisiä. 

Ohjelma.
1. päivä.  Olemme sinua vastassa Edinbourghin lentokentällä. Ajamme Ardrossanin satamaan (1.30h), josta lauttayhteys Arranin saarelle (45 min). Lauttasatama Arranissa on vain 5 min ajomatkan päässä hotellista Brodickin kylässä.

Päivä 2. Cock of Arran: Koko päivän rannikkokävely. Maasto on kumpareista ja reitti seuraa polkuja. Reitti antaa hienot näkymät mantereelle. Reitin varrella on paljon geologiaa ja historiaa. 

Päivä 3. Goatfell: Keskiraskas vaellus Brodickin kylästä huipulle (Goatfell) 5-6 tuntia, 874m nousua. Saaren korkein huippu. Upeat näkymät ympäri saarta. 

Päivä 4. Coire Fionn Lochain: Puolen päivän vaellus kauniille vuoristojärvelle (Loch). Iltapäivän ohjelmassa on käynti viskitislaamossa. 

Päivä 5. Holy Island: Lyhyt lauttamatka ja ihana patikointi tämän pienen saaren poikki ja takaisin rannikkoa pitkin. Nousua 450 metriä. 

Päivä 6. Sale Chalmadale. Arranin itärannikolla. Upeat näkymät merelle Mull saarelle ja Arranin vuoristoalueille. Hiljainen ja erämainen alue.

Päivä 7. Machrie Moorin kivipiirit (4000 vuotta vanhoja) ja Kingsin luolat, koko päivän retki kahdelle kauniille alueelle, joissa myös paljon historiaa.

Päivä 8. Lautta ja kuljetus takaisin Edinboroughin lentokentälle.

Wikipedia:
Arran (gaeliksi Eilean Arainn) on saari Skotlannin länsirannikolla Pohjois-Ayrshiren alueella, lähellä Clyde-joen suuta. Vuonna 2011 saarella eli 4 629 asukasta.  Saaren pohjoisosassa on korkeita mäkiä ja vuoria, korkeimpana 874 metrin korkuinen Goat Fell. Saaren keskuskylä on Brodick.

Arranilla on kiviympyröitä ja hiidenkiviä, jotka kertovat neoliittisestä asutuksesta. Viikingit hyökkäilivät saarelle säännöllisesti vuodesta 800 alkaen usean sadan vuoden ajan, ja saari oli vuoroin heidän, vuoroin kelttien ja skotlantilaisten hallussa. Vuoden 1263 taistelussa skotlantilaiset voittivat norjalaiset, ja saari alkoi siirtyä selvemmin skotlantilaisille. Seuraavina vuosisatoina saaren hallinnasta taistelivat englantilaiset ja Skotlannin eri mahtisuvut. Nykyisin Arranissa on viskitislaamo ja panimo.

Paikka. Arran saari. Skotlanti.

Päivämäärä. 24. - 31.5.2020

Matkan kesto. 8 päivää. 5 vaelluspäivää.

Vaativuusaste. Keskitaso.

Osallistujien lukumäärä. 4-8 henkilöä.

Opas. Robin Currie

Hinta. 1950 €

Vakuutus. Osallistujien on huolehdittava itse vakuutuksestaan. Matkavakuutusta suositellaan.

Hintaan kuuluvat. Opastus. Asuminen kahden hengen huonneissa Auchrannie-hotellissa. Ruokailu (aamiainen, retkilounas ja illallinen). Käynti viski tisaamossa. Kuljetukset Skotlannissa.

Hintaan ei kuulu: Matkat Edinboughiin, vakuutus.