Friluftsresor sedan 2008

Sedan 2008 har Moln Ab arrangerat friluftsresor. Alla våra resor och kurser är nivågraderade och bokas av både vanligt folk som trivs i naturen och tuffa friluftsentusiaster med lång erfarenhet av vandring eller paddling.

Privatresor då t.ex. en familj eller en grupp vänner bokar en egen resa som man är med och planerar.

Gruppresor då du bokar plats på en resa med Moln.

Friluftsresor för företag med fokus på naturen, inte teambuilding.

Dessutom samarbetar Moln med flera brittiska researrangörer och förser dem med fullständiga resepaket, guidetjänster och konsulttjänster kring specifika resmål och områden.

Oavsett vem som är Molns kund, är den röda tråden den samma: Vi erbjuder skonsam färdsel i områden där naturen bjuder på minnesvärda upplevelser.

 

Hälsningar,

Roope Roine
Bergsvandrings & havspaddlingsguide

 

Molns tre ledstjärnor

1

Trygga kunder är nöjda kunder Jag sätter mina kunders säkerhet främst. Spänning och dumdristighet är två helt olika saker.

2

Var artig mot naturen. Allt fler söker sig ut i orörd natur och det betyder också att vi alla ska vara noga med hur vi handskas med naturen. Det betyder att vi tar vårt skräp med oss och att vi minimerar allt slitage på berg och natur. Vi uppför oss väl, helt enkelt.

3

Upptäck alltid harmonin. De två första principerna ger den sista. Upplevelsen under en resa blir mäktigare och mer minnesvärd när vi känner en inre harmoni.

 

Roope Roine

Roope har 20 års erfarenhet av att leda grupper i bergs- och havsmiljöer. Han är certifierad bergsvandrings, klippklättrings- och havspaddlingsinstruktör med utbildning från Storbrittannien, Sverige och Norge.

Roope har lett bergsvandringsturer i Alperna, de nordiska länderna samt Grönland, Spetsbergen, USA, Albanien, Argentina, Wales, Skottland, Spanien och Nepal och havspaddlingsturer och kurser runt om i Norden, Wales, Irland, Sardinien, Spanien, Skottland, Kanada, Grönland, Kroatien och Mexico.

Roope talar flytande svenska, finska, engelska och god spanska.

Läs meR

För god service krävs utbildning, erfarenhet och mycket, mycket passion för jobbet

 

 

 

   
   

 

 
   

 

Vårt miljöansvar

Kan ett företag inom resebranschen ha ett rent samvete?
Nej. Helt snövitt kan samvetet aldrig vara.
Men reseföretag kan kompensera för det slitage på miljön de bidrar till. Och friluftsföretag som Moln? Företag som tjänar pengar på att ta sina kunder ut i orörd natur? Ja, då handlar det dessutom om att ge tillbaka till naturen och sammhället.
Allt annat skulle vara otänkbart – mot våra kunder, mot naturen och mot oss själva.

I en strävan att ge tillbaka samarbetar Moln med fyra organisationer:

Leave No Trace
Moln tillämpar LNT-filosofin kring spårlös färdsel under alla våra resor och vi är också stödmedlem, säger Molns grundare Roope Roine.
 
The International Porter Protection Group (IPPG)
De nepalesiska bärarna är en mycket utsatt grupp. Deras rättigheter och behov av klädsel, försäkring, sjukvård och boende under en tur har missjöts av företag och privatpersoner under alla år vandringsresor har ordnats i Nepal. IPPG jobbar tillsammans med andra gräsrotsorganisationer för en förbättring, säger Roope Roine. Moln är stödmedlem av IPPG. Moln följer tillsammans med sin samarbetspartner i Nepal (Peaks of Nepal) rekommendationer uppsatta av IPPG.
 
     

Här får du några länktips inför din nästa tur

Ut i naturen
Forsstyrelsens sidor med bra konkreta råd. Kika särskilt på länkarna Friluftslivets ABC samt Friluftsliv och miljö.

VR
Tåget är ett miljövänligt och stressfritt alternativ till bilen.

Reilun matkailun yhdistys
Rättvis turism gäller inte bara för länder långt borta.


Du kan också hjälpa de nepalesiska bärarna

Organisationen Kathmandu Environment Education Project (KEEP) har grundat en klädbank som förser bärarna med varma kläder och skor.

Klädbanken har sitt kontor i Kathmandu, i stadsdelen Thamel där också de flesta turisthotell finns. Hur många ton friluftskläder finns inte undanstoppade i garderober och källare världen över? Alla som reser till Nepal kan ta med sig en plastkasse kläder. Den utrustning som de nepalesiska bärarna har är ofta undermånlig. det är inte ovanligt att bärarna förfryser händer och fötter medan turisterna har det skönt i sina dunjackor, säger Roope Roine.
Läs mer om KEEP